-250 г памідораў,
-250 г зялёнага перцу,
-250 г чырвонага перцу,
-500 г салатных агуркоў,
- 400 г цыбулі,
-300 г кандытарскага цукру,
-0,5 г. лыжкі солі,
-350 мл віннага воцату,
-1 дробка кайенскага перцу,
-1 дробка зялёнага перцу,
-на кончыку нажа вострай гарчыцы.
Памідоры бланшаваць, абліць халоднай вадой, зняць скурку, разрэзаць напалову. Перац ачысціць, выняць зерні і парэзаць на кружочкі. Агуркі ачысціць, разрэзаць напалову, выняць зерні і парэзаць на кавалачкі. Напрыканцы ўсе кампаненты перамяшаць з цукрам і рэзкімі затаўкамі (акрамя зялёнага перцу) і ў вялікім рондалі, не накрываючы, варыць 30-45 хвілін. Дадаць зялёны перац, перамяшаць і варыць яшчэ 15 хвілін пры бесперапынным памешванні, да утварэння аднастайнай густой масы. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, напоўніўшы да самых краёў, закатаць. Перавярнуць дагары дном.
|