-2 манга,
-1 цыбуліна чырвонай цыбулі,
-1 корань імбіра, велічынёй з грэцкі арэх,
-2 струка чырвонага вострага перцу "Чылі",
-250 г гран (журавіны) ягад (можна замяніць брусніцай),
-250 г карычневага цукру,
-125 мл белага віннага воцату,
-1 г. лыжка солі,
-0,5 г. лыжкі пімента,
-0,25 мл молатай гваздзікі.
Манга ачысціць, з мякаці выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі. Цыбулю і імбір ачысціць. Струкі вострага перцу разрэзаць уздоўж, выняць зерні і парэзаць на палоскі. Гран ягады вымыць, перабраць. Усе кампаненты з цукрам , воцатам і рэзкімі затаўкамі перамяшаць, закіпяціць і, памешваючы, на сярэднім агні варыць 30 хвілін да загусцення. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць, перавярнуць дагары дном. Кетчуп падаваць да мяса, індыйскім стравам і выкарыстоўваць пры падрыхтоўцы соусаў.
|