-2 манга (вычышчаных 500 г),
-100 г кумкватс,
-3-4 чырвоных вострых перца "Чылі",
-250 мл яблычнага воцату,
-250 г цукру для кансервавання,
-1 г. лыжка солі,
-0,5 г. лыжкі насення кардамону,
-0,5 г. лыжкі насення фенхеля.
Манга ачысціць, выняць зерні і парэзаць на кавалкі. Кумкватс памыць, парэзаць на кавалачкі і выняць зерні. Перац памыць і парэзаць на кольцы, калі перац вельмі востры выняць зерні. Садавіну разам з яблычным сокам закіпяціць, дадаць цукар, соль і рэзкія затаўкі і варыць, пры бесперапынным памешванні, 40-50 хвілін, да загусцення. Кетчуп пафасаваць у гарачыя стэрыльныя слоікі, напоўніўшы да краёў. Слоікі закатаць, перавярнуць дагары дном. Падаваць да рыбы.
|