-250 г разынак,
-60 г сухіх тамарындзе (з азіяцкай крамы),
-6 ст. лыжак вады,
-6 манга,
-1 ст. лыжка солі,
-2 свежых вострых перцу,
-750 мл спіртовага воцату,
-3 ст. лыжкі вычышчанага і нацёртага свежага кораня імбіра,
-2 зубка часныку,
-350 г карычневага цукру.
Разынкі замачыць на ноч у вадзе, затым працадзіць скрозь сіта. Манга ачысціць, парэзаць на кавалачкі, пакласці ў таз, перамяшаць з соллю і адставіць на 2 гадзіны ў бок. Імбір ачысціць і нацерці на тарцы. З вострага перцу выняць зерні і пасекчы. Часнык растаўчы. Сухія тамарындзе са скуркай пакласці ў кіпячую ваду. Праз паўгадзіну, пасля таго, як яны размякнуць, працадзіць праз сіта. Разынкі разам з воцатам, манга, тамарындзе са скуркай, нацёртым коранем імбіра, пасечаным вострым перцам, тоўчаным часныком і трысняговым цукрам закіпяціць і 1 гадзіну варыць, да загусцення масы, увесь час памешваючы. Гарачы кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, напоўніўшы да самых краёў, закатаць і перавярнуць дагары дном.
|