-1 кг вычышчаных, без костачак і парэзаных на кавалачкі 2,5 см персікаў,
-300 г вычышчаных і парэзаных на кавалачкі яблыкаў,
-250 г вінаграда без костачак,
-2 хімічна неапрацаваных, парэзаных на тоненькія кружочкі цытрыны,
-275 г вычышчанай і парэзанай на кавалачкі цыбулі-шалота,
-3 здробненых зубка часныку,
-75 г тоненька парэзанага на палоскі кораня імбіра,
-500 мл яблычнага ці белага віннага воцату,
-250 г цукру,
-1 г. лыжка бутонаў гваздзікі,
-1 г. лыжка скрыначак кардамону,
-5 см палачкі карыцы,
-2 г. лыжкі кмена.
Усю садавіну разам з цыбуляй-шалотам, часныком, імбірам і воцатам пакласці ў рондаль, закіпяціць і варыць на слабым агні 25 хвілін, пакуль яблыкі і цыбуля стануць мяккімі і празрыстымі. Дадаць цукар і мешаць да поўнага растварэння. Затым яшчэ варыць 35-40 хвілін да утварэння аднастайнай і густой масы. Рэзкія затаўкі прасеяць, дадаць кмен і ўсё добра перамяшаць. Гарачы кетчуп разліць у гарачыя стэрылізаваныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.
|