Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    КЕТЧУП З ЗЯЛЁНЫХ ПАМІДОРАЎ З ЯБЛЫКАМІ, РАЗЫНКАМІ І ЦЫТРЫНАМІ

    - 750 г зялёных памідораў,

    -500 г яблыкаў,

    -250 г цыбулі, парэзанай,

    -1 ст. лыжка солі,

    -125 г разынак,

    -500 г мяккага светла карычневага ці белага цукру,

    -250 мл яблычнага воцату,

    -нацёртая цэдра і сок 2 вялікіх хімічна неапрацаваных цытрын,

    -2 ст. лыжкі зерняў чорнай ці жоўтай гарчыцы,

    -2-3 свежых чырвоных струка перцу "Чылі", вычышчаных ад насення і пасечаных,

    -1 ст. лыжка зерняў каляндры,

    -2 г. лыжкі зерняў чорнага перцу,

    - 2 г. лыжкі зерняў пімента,

    -1 г. лыжка бутонаў гваздзікі,

    -2 раздушаных палачкі карыцы.

     

    У памідораў зняць скурку, парэзаць на кавалачкі. Яблыкі ачысціць, выразаць насенныя гнёзды і парэзаць на кавалачкі. Абіркі і насенныя гнёзды пакласці ў мяшочак для рэзкіх затавак. Памідоры, яблыкі, цыбулю і соль пакласці ў рондаль, павольна закіпяціць і варыць на ціхім агні 20 хвілін. Разынкі, цукар, воцат, цытрынавую цэдру і сок разам з мяшочкам рэзкіх затавак пакласці ў рондаль. Размяшаць, пакуль не растворыцца цукар, і варыць 30 хвілін на ціхім агні, да утварэння аднастайнай масы пакуль кетчуп не стане густым. Дадаць зерні гарчыцы, перац "Чылі". Разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (11.07.2014)
    Праглядаў: 244 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar