- 1,5 кг зялёных таматаў,
-500 г цыбулі,
-0,5 г. лыжкі солі,
-100 г сухіх фінікаў,
-500 мл воцату,
-300 г цукру,
-1 ст. лыжка молатай гарчыцы,
- 0,5 ст. лыжкі парашка "Кары",
-0,5 ст. лыжкі молатага кайенскага перцу,
-0,5 ст. лыжкі молатай куркумы,
-0,5 ст. лыжкі молатага імбіра,
-0,5 ст. лыжкі парашка папрыкі.
Таматы вымыць, цыбулю ачысціць, парэзаць на кавалачкі, пасаліць, пакласці ў ёмістасць, накрыць і пакінуць на ноч. На наступны дзень вадкасць зліць. У фінікаў выняць костачкі, дробна парэзаць і разам з воцатам, цукрам і сумессю таматаў і цыбулі закіпяціць. Затым накрыць і варыць 1 гадзіну, увесь час памешваючы. Праз 45 хвілін дадаць гарчыцу і рэзкія затаўкі. Далей 5-7 хвілін варыць на моцным агні, інтэнсіўна памешваючы. Гарачы кетчуп разліць у падрыхтаваныя стэрылізаваныя гарачыя шкляныя слоікі. Закатаць і перавярнуць на 5 хвілін дагары дном. Захоўваць у цёмным халодным месцы.
|