-1,5 кг памідораў
-1 г. л. рускай (гатовай) гарчыцы
-0,5 г. л. чырвонага молатага перцу
-1 дробка цёртага мушкатавага арэха
-2 бутона гваздзікі
-0,5 г. л. карыцы
-1-2 ст. л. 3%-вага воцату
-15 г солі
Памідоры ачысціць ад скуркі, нарэзаць, варыць 30 хвілін з соллю ў сатэйніку, затым працерці праз сіта. У атрыманае пюрэ ўвесці ўсе рэзкія затаўкі і воцат і варыць на павольным агні яшчэ 30-45 хвілін без вечка. Астудзіць, разліць па слоічках, зачыніць прамасленай паперай, коркам. Кетчуп у Румыніі і Вугоршчыны робяць больш вострым, дадаючы больш воцату і перцу, а таксама цукар, чаго ў Заходняй Еўропе пазбягаюць.
|