-крэветкі - 200 г
-сліўкі - 0.5 шклянка
-віно белае сухое - 0.3 ст. лыжка
-мука - 3 ст. лыжка
-алей аліўкавы - 2 ст. лыжка
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-перац белы молаты - па густу
Крэветкі ачысціць. Аліўкавы алей разагрэць на патэльні, дадаць крэветкі і злёгку абсмажыць.
Дадаць сліўкі, белае віно і, памешваючы, патушыць злёгку на маленькім агні. Муку змяшаць з невялікай колькасцю халоднай вады, каб не было камячкоў, і выліць на патэльню.
Дадаць соль, чорны і белы перац па густу. Патушыць 3 хвіліны, увесь час памешваючы.
|