- жаўток яечны (сыры) - 1 шт
- сок цытрыны - 1 г. л.
- алей раслінны (самы нейтральны, без паху) - 75 мл
Жаўток і цытрынавы сок узбіць блендэрам у высокай вузкай шклянцы да крэмападобнай непразрыстай эмульсіі. Не перастаючы ўзбіваць, уліваць у шклянку тонкім струменьчыкам алей. Маса згусне даволі хутка. Дадавайце, узбіваючы, пакінуты алей ці дадайце цёплай кіпячонай вады для больш вадкай кансістэнцыі. Па жаданні ў маянэз можна дадаць дробку солі, цукровага пяску, молатага белага перцу.
Гэта асноўны, " не востры" рэцэпт маянэза. Калі ўсёткі камусьці захацелася зрабіць яго больш вострым, то дадайце да жаўткоў гарбатную лыжку дыжонскай (ці іншай) гарчыцы. Можна дробна парэзаць марынаваны агурочак, трохі салодкай цыбулі, (масліны, каперсы - па жаданні) і перамяшаць з маянэзам і вы атрымаеце аналаг соусу тартар.
|