Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    МАЯНЭЗ “ЛІМОНЧЫК"

    - жаўток яечны (сыры) - 1 шт

    - сок цытрыны - 1 г. л.

    - алей раслінны (самы нейтральны, без паху) - 75 мл

     

    Жаўток і цытрынавы сок узбіць блендэрам у высокай вузкай шклянцы да крэмападобнай непразрыстай эмульсіі. Не перастаючы ўзбіваць, уліваць у шклянку тонкім струменьчыкам алей. Маса згусне даволі хутка. Дадавайце, узбіваючы, пакінуты алей ці дадайце цёплай кіпячонай вады для больш вадкай кансістэнцыі. Па жаданні ў маянэз можна дадаць дробку солі, цукровага пяску, молатага белага перцу.

    Гэта асноўны, " не востры" рэцэпт маянэза. Калі ўсёткі камусьці захацелася зрабіць яго больш вострым, то дадайце да жаўткоў гарбатную лыжку дыжонскай (ці іншай) гарчыцы. Можна дробна парэзаць марынаваны агурочак, трохі салодкай цыбулі, (масліны, каперсы - па жаданні) і перамяшаць з маянэзам і вы атрымаеце аналаг соусу тартар.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (11.07.2014)
    Праглядаў: 205 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar