-цытрына: 1 штука, нацерці цэдру
-мята
-цыбуля рэпчатая
-соль
1. Прамыць і абсушыць мяту і цыбулю. З мяты абарваць лісточкі, сцеблы выкінуць. Дробна пасекчы ўсю зеляніну.
2. Расцерці ў ступцы насенне каляндры да дробнай дробкі. Дабавіць у ступку цыбулю, мяту, цэдру цытрыны, соль. Перацерці да утварэння аднастайнай кашыцы.
3. Рабрынкі разрэзаць на часткі па 1-2 костачкі. Нацерці рэзкай сумессю, зачыніць міску плёнкай.
4. Прыбраць у халадзільнік на 2 гадзіны.
5. На бляху духоўкі (разагрэць да 190 ° С) пакласці ліст фальгі, вышмараваць алеем. Раскласці рабрынкі на адлегласці 3-4 см адзін ад аднаго.
6. Запякаць у духоўцы 40 хвілін.
|