Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    МАРЫНАД ДА БАРАНІНЫ

    Што трэба для марынаду на 5 порцый = 1 кг бараніны:

    -чырвонае сухое віно - 1 шклянка

    -воцат вінны - 0,5 шклянкі

    -невялікія цыбуліны - 2 шт

    -алей - 3 ст. л

    -цім’ян - 1 г. л

    -чорны перац - 1 г. л

    -размарын - 1 г. л

    Што трэба для соусу:

    -cярэднія цыбуліны - 5 шт

    -чырвоны перац - 2 г. л

    -соль - на свой густ

    -цытрына - 2 шт

    -зіра - 1 г. л

    -белае сухое віно - 1 шклянка

    -зялёная пятрушка - 2 ст. л

     

    1а. Цыбулю пачысціць, буйна парэзаць і перакласці ў міску. Туды ж уліць алей, чырвонае віно, воцат, дадаць размарын, цім’ян і перац - добра перамяшаць. Паскладаць у марынад кавалкі бараніны, марынаваць не меней 6 гадзін.

    Рыхтуем соус:

    1б. Пачысціць і дробна нарэзаць 5 цыбулін, перасыпаць у міску і дадаць да яе зіру, соль і чырвоны перац. На 10 хвілін зачыніць вечкам, каб настаяўся. Растаўчы песцікам да кашападобнага стану.

    1в. Пацерці на дробнай тарцы цэдру дзвюх цытрын, а самі цытрыны адціснуць на сок. Выліць сок у патэльню, разагрэць, дадаць у сок цэдру і рыхтаваць 5 хвілін. Уліць у патэльню белае віно, размяшаць і зняць з пліты. Атрыманы соус выліць у цыбулю, перамяшаць.

    1г. Дадаць у соус дробна нарэзаную пятрушку. Гэты соус можна выкарыстоўваць не толькі для шашлыкоў з бараніны, ён выдатна падыдзе да любога мяса.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (30.07.2014)
    Праглядаў: 226 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar