-200 г чарніцы,
-100 г сухога белага віна,
-1 ст.л. чорнага перцу гарошкам,
-2 цыбуліны,
-2 зорачкі гваздзікі,
-1 г.л. віннага воцату,
-1 палачка карыцы (ці молатая карыца па густу).
Прыгатуйце марынад з усіх паказаных інгрэдыентаў, парэзаўшы цыбулю. Разрэжце качку на кавалкі, пакладзіце ў марынад і мінімум на 4 гадзіны выстаўце на холад.
Мяса адкіньце на друшляк і прыгатуйце, як спадабаецца. А марынад не вылівайце: працэдзіце. Уварыце на моцным агні і перад падачай узбіце разам з 50 г размякчанага сметанкавага масла.
Падайце соус разам з качкай. *Чарніцу можна выкарыстоўваць замарожаную, ці сухую, папярэдне замочаную ў невялікай колькасці вады. |