-кіпень - 2 шклянкі
-цытрынавая кіслата - 1/2 гарбатнай лыжкі
-соль - 2 поўных гарбатных лыжкі
-сухая мята - 1 сталовая лыжка
-ягады ядлоўца - 1 сталовая лыжка здробненых ягад
-гваздзічка - 5-6 бутонаў
-сцяблінкі маярану здробненыя - 1 жменя (без зеляніны)
-перац чорны духмяны - 6 зерняў
-цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
-часнык - 1/2 галоўкі
1. Усе рэзкія затаўкі, акрамя часныку, скласці ў марлевы мяшочак і заліць кіпенем.
2. Цыбулю дробна нарэзаць, дадаць да рэзкіх затавак. Злёгку праварыць. Мяшочак са спецыямі выняць.
3. У гарачую марынадную сумесь дадаць дробна нарэзаны часнык, усыпаць цытрынавую кіслату.
4. Даць настаяцца пад вечкам да поўнага астуджэння.
5. Гатовы марынад выкарыстоўваць для залівання мяса ці дзічыны, добра астудзіўшы.
|