-морква - 3 шт
-цыбуля рэпчатая - 2 галоўкі
-корань пятрушкі - 1 шт
-ці корань салеры - 1 шт
-тамат-паста - 1 ст. лыжка
-алей раслінны - 0.25 шклянка
-булён рыбны - 2 шклянкі
-воцат 3% - 0.25 шклянкі
-цукар - 1 г. лыжка
-соль - па густу
-перац чорны молаты на кончыку нажа
-лаўровы ліст - 5-6 шт
Адну частку морквы нарэзаць зорачкамі, а другую і белыя карэнні нарэзаць саломкай, рэпчатую цыбулю нарэзаць кольцамі і паўколамі і ўсё гэта спасераваць на алеі, затым дадаць тамат-пасту і смажыць яшчэ 3-5 хвілін.
Уліць у пасераваныя карэнні рыбны булён, воцат, пакласці спецыі, цукар і тушыць у зачыненым посудзе 15 - 20 хвілін, пакуль карэнні не стануць мяккімі. У канцы варкі пакласці па густу соль.
Марынад з гародніны з таматам выкарыстоўваюць для падрыхтоўкі рыбы пад марынадам |