-морква - 300 г
-корань пятрушкі - 50 г
-ці корань салеры - 50 г
-цыбуля рэпчатая - 250 г
-булён з асятрыны - 300 г
-алей аліўкавы - 100 г
-тамат-паста - 20 г
-воцат сталовы - 100 г
-пудра цукровая - 35 г
-перац гарошкам - 20 г
-лаўровы ліст - 2 шт
-гваздзіка - па густу
-карыца - па густу
-соль - па густу
Моркву і белыя карэнні ачысціць, нарэзаць тонкімі кружочкамі. Рэпчатую цыбулю ачысціць і нарэзаць паўколамі.
Гародніну абсмажыць на патэльні ў аліўкавым алеі, затым дадаць тамат і смажыць яшчэ 15 хвілін.
Потым уліць булён і воцат, пасаліць, дадаць цукар, спецыі, давесці да кіпення і кіпяціць 15-20 хвілін, затым астудзіць.
Падаваць да халоднай смажанай ці адваранай асятрыны ці лангустам. |