-вада - 2 літра
-соль - 2 гарбатных лыжкі
-лаўровы ліст - 2 штукі
-гваздзічка - 2-3 штукі
-мушкатавы арэх - 1/2, растаўчы
-пятрушка - 2-3 кораня
-цыбуля рэпчатая - 2-3 цыбуліны
-морква - 2-3 штукі
-часнык - 5-6 долек
-воцат сталовы ці вінаградны - 1/2 шклянкі
1. Соль растварыць у кіпячай вадзе, дадаць рэзкія затаўкі, кружочкі кораня пятрушкі, варыць 3 - 5 хвілін.
2. Дадаць нарэзаную кольцамі цыбулю, нашаткаваную саломкай моркву, і часнык.
3. Уліць воцат, давесці да кіпення, астудзіць, заліць мяса гарачым марынадам.
4. Посуд накрыць вечкам, ахінуць, каб захаваць водар. |