- воцат - 8 л
- гарчыца (насенне) – 300 г
- імбір (свежы корань) – 125 г
- перац духмяны гарошкам – 90 г
- гваздзіка – 30 г
- перац чорны гарошкам – 125 г
- салера (насенне) – 30 г
- цукар (жоўты) - 1.5 г
- хрэн, (нацёрты) – 100 г
- часнык - 2 шт.
- цытрына (лустачкамі) - 3 шт.
Змяшаць усе інгрэдыенты ў вялікім шкляным слоіку. Зачыніць яго і паставіць на сонцы.
Пасля таго як сонца выме істотна важныя маслы з духмяных рэзкіх затавак, можна воцат працадзіць і заліць ім сырую ці абвараную кіпенем (бланшаваную) садавіну ці гародніну.
Калі садавіна ці гародніна пры захоўванні цалкам заліты воцатам, то яны могуць захоўвацца сама меней 6 месяцаў.
Воцат падрыхтоўваюць у траўні і трымаюць на сонцы ўсё лета
|