- 150 г сметанкавага масла,
- 1 шт. цыбулі-шалота,
- 1 долька часныку,
- 1 ст. лыжка дробна нарэзанай зеляніны пятрушкі,
- 1 ст. лыжка соку цытрыны (па жаданні),
- 1 дробка солі,
- 1 дробка чорнага молатага перцу.
Вычышчаныя часнык, цыбулю-шалот
і пятрушку вельмі дробна нарэзаць
ці растаўчы ў ступцы, старанна перамяшаць з астатнімі кампанентамі -
размякчанае сметанкавае масла, сок цытрыны, соль,
чорны молаты перац - да аднастайнай масы.
Можа быць скарыстана для запраўкі некаторых страў
(напрыклад, смажаныя слімакі).
|