Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ПАДРЫХТОЎКА ВОЦАТУ

    -цукар – 1 шклянка

    -ці мёд – 1 шклянка

    -хлеб жытні – 1 кавалачак

    -разынкі- 2-3 шт.

    -дрожджы -15-20 г

     

    На падрыхтоўку прыкладна 1 літра хатняга воцату патрабуецца 1 шклянка цукровага пяску ці мёда, невялікі кавалак кіслага ржанога хлеба, 15-20 грамаў свежых дрожджаў і некалькі разыначак.

    Раствор цукру (ці мёда) кіпяцяць на працягу 10-15 хвілін, затым у летнюю (пасля астывання) вадкасць кладуць хлеб, распускаюць дрожджы і ставяць у эмаляваным (не вузкагорлым) посуду, накрытым чыстай тканінай, у цёплае месца на 2-3 сутак.

    Закіслую вадкасць пераліваюць пароўну ў 2 бутэлькі (лепш па 0,75 літра), кладуць па 2-3 разыначкі і пакідаюць стаяць пры пакаёвай тэмпературы, затыкнуўшы горлачка бутэлек ватай.

    Праз тыдзень воцат гатовы да ўжывання. Такі воцат можна ўжываць у якасці заправы да ежы і пры вырабе марынадаў.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (30.07.2014)
    Праглядаў: 240 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar