-перац кайенскі - 0,7 г. лыжкі
-каляндра молатая - 1 ст. лыжка
-кмен молаты - 0,5 г. лыжкі
-карыца молатая - 0,5 г. лыжкі
-кардамон зялёны цалкам - 2 шт.
-цэдра цёртая 0,5 цытрыны
-алей раслінны - 1 ст. лыжка
-цыбуля рэпчатая дробна здробненая - 75 г
-часнык тоўчаны - 1 зубчык
-здробненая паста з сушоных крэветак - 0,2 г. лыжкі
1. Кладуць усе рэзкія затаўкі і цытрынавую цэдру ў адзін кубак.
2. Злёгку абсмажваюць цыбулю і часнык у алеі да гатовасці, але без афарбоўвання.
3. Дадаюць пасту з крэветак і добра змешваюць.
4. Змяшчаюць у міксер з рэзкімі затаўкамі і 3 ст. лыжкамі халоднай вады. Змешваюць да аднастайнасці.
|