-2 кг таматаў,
-1 кг сліў,
-1/2 кг рэпчатай цыбулі,
-1 галоўка часныку,
-чорны і чырвоны востры перац,
-цукар,
-соль.
Спелыя таматы нарэзаць долькамі, распарыць у рондалі пад вечкам, дадаць насечаную цыбулю і тушыць, пакуль цыбуля не стане мяккай.
Працерці масу праз рэдкае сіта. Сліву (лепш гатунак Вугорка), выдаліўшы костачкі, распарыць і таксама працерці праз сіта.
Таматавую і слівовую масу змяшаць, дадаць расцёрты з соллю часнык, заправіць па густу цукрам, перцам і ўварыць на слабым агні да памяншэння ў аб'ёме на 1/3.
|