-3 кг памідораў,
-500 г цыбулі,
-0,3 - 0,4 л сталовага воцату,
-300 - 400 г цукру,
-2 cm. лыжкі гарчыцы,
-2 - 3 лаўровых ліста,
-5 - 6 гарошын чорнага перцу,
-3 - 4 ягады ядлоўца,
-соль.
Спелыя памідоры вымыць, нарэзаць долькамі і разам са здробненай цыбуляй распарыць у эмаляваным рондалі пад вечкам.
Працерці памідоры праз рэдкае сіта ці друшляк. Воцат падцяпліць, пакласці ў яго рэзкія затаўкі, давесці да кіпення, астудзіць і выліць у таматавую масу.
Уварыць пасту на слабым агні да памяншэння аб'ёму на 1/3, заправіць цукрам, соллю і гарчыцай, варыць яшчэ некалькі хвілін, затым раскласці ў слоікі ў гарачым выглядзе і адразу ж закаркаваць.
|