-1 кг абрыкосавага пюрэ,
-0,8-1 кг цукру,
-3-5 г цытрынавай кіслаты (для паўднёвых пладоў).
Прыгатаваць пюрэ з абрыкосаў, давесці да кіпення, варыць 15-20 хвілін, затым дадаць цукар.
Давесці да кіпення і варыць яшчэ 5-10 хвілін да гатовасці. Перад канчаткам варкі дадаць цытрынавую кіслату для паскарэння загусцення.
Фасаваць у гарачым выглядзе нараўне з краямі слоікаў, адразу ж закаркаваць і адставіць астываць вечкам уніз.
Праз паўгадзіны слоікі перавярнуць і перад поўным астуджэннем вечка паліць цёплай вадой, каб паста адстала ад вечкаў.
|