-спелы чарнасліў ці паўчарнасліў
-на 1 кг пюрэ з чарнасліву 500 г цукру
Прамыты чарнасліў чысцяць ад лупіны, выдаляюць костачкі, падліваюць трохі вады і пад вечкам адварваюць да размякчэння. Затым яго прапускаюць праз мясасечку.
Пюрэ з чарнасліву, даводзяць да кіпення і пры сталым памешванні выпарваюць, каб аб'ём паменшыўся прыкладна на траціну.
Да згуслага пюрэ паступова прымешваюць адважаную колькасць цукру і вараць далей, каб паста досыць згусла і не расцякалася.
Густую гарачую пасту выліваюць у металічныя формы, змазаныя алеем ці на бляху ці на пергаментную паперу (пакладзеную на ліст), якія таксама змазваюць алеем, доўгім нажом хутка разгладжваюць паверхню і сушаць.
|