-памідоры - 5 кг
-яблыкі - 1 кг
-слівы - 1 кг
-рэпчатая цыбуля - 600-800 г
-балгарскі перац - 600-800 г (пачысціць)
-рэзкія затаўкі - гваздзіка, чорны перац гарошак, духмяны перац гарошак
Этап 1: Усё парэзаць, скласці ў ёмістасць і паставіць на невялікі агонь на 1-1,5 гадзіны. Усё павінна стаць мяккім, памідоры пусцяць сок. Абавязкова мяшаць, каб не папрыгарала, драўлянай лыжкай.
Этап 2: Калі маса цалкам астыне, усё пракруціць на сокавыціскалцы, жмых прыбраць. Атрымаецца не зусім сок, але яшчэ не густая маса.
Этап 3: Усё гэта паставіць на слабы агонь, пасаліць, дадаць цукар, горкі молаты перац. Дадаць рэзкія затаўкі. Усё варыць доўга - да жаданай гушчыні (мяшаць каб не папрыгарала). У канцы дадаць - 60-80 мл воцату і закатаць.
Рэкамендацыі: Можна скласці рэзкія затаўкі ў марлевы пакуначак, апусціць у ёмістасць (пазней яго выдаліць). Можна дадаць часнык. Варыць можна і даўжэй; чым больш, тым гусцей і цямней будзе станавіцца маса. Выварваць можна да 1/3 часці ад першапачатковага аб'ёму. Часнык можна дадаць ва ўжо гатовы прадукт на стале.
|