Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ПАСТА З ПАМІДОРАЎ, ЯБЛЫКАЎ І СЛІЎ

    -памідоры - 5 кг

    -яблыкі - 1 кг

    -слівы - 1 кг

    -рэпчатая цыбуля - 600-800 г

    -балгарскі перац - 600-800 г (пачысціць)

    -рэзкія затаўкі - гваздзіка, чорны перац гарошак, духмяны перац гарошак

     

    Этап 1: Усё парэзаць, скласці ў ёмістасць і паставіць на невялікі агонь на 1-1,5 гадзіны. Усё павінна стаць мяккім, памідоры пусцяць сок. Абавязкова мяшаць, каб не папрыгарала, драўлянай лыжкай.

    Этап 2: Калі маса цалкам астыне, усё пракруціць на сокавыціскалцы, жмых прыбраць. Атрымаецца не зусім сок, але яшчэ не густая маса.

    Этап 3: Усё гэта паставіць на слабы агонь, пасаліць, дадаць цукар, горкі молаты перац. Дадаць рэзкія затаўкі. Усё варыць доўга - да жаданай гушчыні (мяшаць каб не папрыгарала). У канцы дадаць - 60-80 мл воцату і закатаць.

    Рэкамендацыі: Можна скласці рэзкія затаўкі ў марлевы пакуначак, апусціць у ёмістасць (пазней яго выдаліць). Можна дадаць часнык. Варыць можна і даўжэй; чым больш, тым гусцей і цямней будзе станавіцца маса. Выварваць можна да 1/3 часці ад першапачатковага аб'ёму. Часнык можна дадаць ва ўжо гатовы прадукт на стале.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (31.07.2014)
    Праглядаў: 256 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar