-40 г вычышчанага міндаля,
-3-4 вялікіх пучка бліскучай пятрушкі,
-2-3 зубка часныку,
-50 г нацёртага сыра "Пармезан",
- соль,
-150 мл аліўкавага алею,
-алей для залівання.
Падрыхтаваць слоікі. Міндаль пасекчы. У падыходнай патэльні, без тлушчу, памешваючы, міндаль падсмажыць да змены колеру. Астудзіць. Пятрушку вымыць, абсушыць і абарваць.
Часнык ачысціць і разрэзаць на 4 часці. Міндаль, пятрушку, часнык, сыр, 0,5 г. лыжкі солі і 100 мл добрага аліўкавага алею ў электраміксеры ўзбіць да пюрэпадобнай аднастайнай масы.
Затым дадаць яшчэ алею так, каб паста была бліскучай. Дадаць у пасту соль і перац па густу. Напоўніць пастай слоікі, разраўняць паверхню, каб была гладкай і роўнай, і заліць алеем.
Слоікі добра закаркаваць і паставіць у халоднае месца.
|