-100 г сухіх чырвоных струкоў перцу,
-4 зубка часныку,
-4 ст. лыжкі насення каляндры,
-4 ст. лыжкі насення кройцкюммель,
-2 г. лыжкі марской солі,
-12 ст. лыжак аліўкавага масла, адпрасаванага халодным спосабам.
Струкі перцу пакласці ў рондаль, заліць гарачай вадой і пакінуць на 1 гадзіну. Перац пакласці ў сіта, даць сцячы вадзе.
Часнык ачысціць. Перац разам з часныком, насеннем каляндры, кройцкюммеля і соллю здрабніць ці раздушыць да кансістэнцыі пюрэ, дадаць 10 ст. лыжак аліўкавага алею і перамяшаць.
Пафасаваць у падрыхтаваныя шкляныя гарачыя стэрылізаваныя слоікі. Заліць зверху аліўкавым алеем і перамяшаць.
Пафасаваць у падрыхтаваныя стэрылізаваныя гарачыя шкляныя слоікі, заліць зверху аліўкавым алеем і закаркаваць.
Захоўваць у цёмным халодным месцы. Захоўваецца да 4 месяцаў.
|