-0,5 кубка расліннага алею
-вялікую галоўку часныку - абавязкова пакрышыць перад падрыхтоўкай, а не загадзя,
-чвэрць кубка цытрынавага соку - таксама свежавыціснуты сок,
-чвэрць кубка белага віннага воцату,
-1 ст. л кропу (ці пятрушкі - ды любая духмяная траўка, але аднаго віду і толькі не кінза),
-1 ст.л чорнага перцу ці чырвонага перцу (таксама не змешваць, паспрабуйце ў першы раз адзін, потым другі),
-зялёны перац - адзін струк
-соль
Рыхтуецца марынад у перуянскай керамічнай чары - там у гліны нейкі неперадаваемы водар. Зразумела, мяса дадаваць адразу пасля вырабу марынаду.
Вельмі нядрэнны марынад, асабліва для курыцы ў любых відах. Калі аккуратна рыхтаваць, то атрымліваецца цудоўная сумесь цытрынавага водару і даўкага часнычнага паху, але паху прыемнага, а не такога, ад якога нос моршчыць.
|