- 1 вялікі агурок
- 300 г чырвонай цыбулі
- 200 г цукру
- соль
- 250 мл белага віннага воцату
- 1 г. лыжка насення кропу
- 2 г. лыжкі марынаваных гарошын зялёнага перцу
- 2 ст. лыжкі гарчыцы
1 Агурок ачысціць, разрэзаць уздоўж напалову, выдаліць насенне, мякаць нарэзаць дробнымі кубікамі.
Чырвоную цыбулю ачысціць, дробна нарэзаць і змяшаць з агурком. Дадаць цукар, соль, уліць вінны воцат.
Выкласці насенне кропу, марынаваны перац і гарчыцу. Варыць на маленькім агні 50 хвілін, перыядычна памешваючы.
2. Падрыхтаваныя слоікі абліць кіпенем, выкласці ў іх гародніну і адразу герметычна зачыніць
|