-600 г ананасаў,
-2 хімічна неапрацаваных лімета,
- 6-8 зубкоў часныку,
- 3-4 струка вострага перцу "Пепероні",
-1 ст. лыжка чорнага перцу,
-1 г. лыжка насення фенхеля,
- 1 г. лыжка кмена,
-1 ст. лыжка насення сухой гарчыцы,
-1 ст. лыжка сухой мацярдушкі,
-200 г карамельнага цукру ці цукру для кансервавання,
-1 ст. лыжка солі.
Ананас ачысціць (вычышчанага павінна быць 500 г). Ліметы вымыць. Садавіну парэзаць на маленькія кавалачкі і здрабніць. Часнык ачысціць, перац і гародніну вымыць і здрабніць.
Перац, фенхель, кмен і зерне гарчыцы, на патэльні, без тлушчу, падсмажыць, да з'яўлення водару, затым іх размалоць на кавамолцы. Рэзкія затаўкі змяшаць з мацярдушкай.
Усе рэзкія затаўкі разам з ананасам, ліметамі, часныком, перцам "Пепероні", цукрам і соллю пакласці ў рондаль, дадаць 4 ст. лыжкі вады і на слабым агні, памешваючы, закіпяціць.
Варыць 15 хвілін, пакуль усё не стане мяккім. Гарачы рэліш пафасаваць у гарачыя стэрыльныя слоікі, напаўняючы да самых краёў, закатаць і перавярнуць дагары дном.
Падаюць да грыленай каўбасы і сасіскам ці выкарыстоўваюць для марынадаў, прызначаных грылеваць.
|