-500 г свежай кветкавай капусты
-соль
-2 зубчыка часныку
-2 маленькія цыбуліны
-250 г цукіні
-250 г струкоў жоўтага і чырвонага салодкага перцу
-200 г цукру
-к. 125 мл віннага воцату
- 1 г. лыжка гваздзікі,
- 1 г. лыжка молатага чорнага перцу,
- 1 г. лыжка семян каляндры,
- 1 г. лыжка гарчыцы.
Кветкавую капусту падзяліць на суквецці, бланшаваць у кіпячай салёнай вадзе 2 хвіліны, затым абліць халоднай вадой. Часнык пасекчы.
Цыбуліны парэзаць кружочкамі. Цукіні парэзаць кружочкамі. Салодкі перац ачысціць ад зерняў і буйна парэзаць.
Дадаць у гародніну цукар, 75 мл воцату, гваздзічку, молаты чорны перац і каляндру, даць закіпець і к. 35 хвілін патрымаць на павольным агні.
Палову гародніны пры дапамозе міксера ператварыць у пюрэ. Дадаць пакінуты воцат і гарчычнае насенне.
Яшчэ раз давесці ўсё да кіпення і адразу пераліць у слоікі. Зачыніць закручваючыміся вечкамі і к. 5 хвілін патрымаць у перавернутым стане.
|