Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    РЭЛІШ З МАРЫНАВАНЫХ ГРУШ

    -2 ст. лыжкі сухіх журавін

    -2 ст. лыжкі карынкі (currants)

    -2 цвёрдых спелых грушы

    -1 вялікі зялёны яблык (але можна і Golden Delicious)

    -2 ст. лыжкі несаленага сметанкавага масла

    -5 ст. лыжак (75 мл) чырвонага віннага воцату

    -2 ст. лыжкі дробнага цукру

    -3 галінкі цытрынавага цім’яна*

    -1 палачка карыцы

    -соль - па густу

    -свежазмелены перац - па густу

     

    Замачыць журавіны і карынку ў невялікай колькасці цёплай вады на 10-15 хвілін ці пакуль яны не стануць злёгку мяккімі. Разрэзаць яблык і грушы напалову, выняць насенную камеру.

    Можна ачысціць ад лупіны, але можна і пакінуць. Нарэзаць тонкімі долькамі ці невялікімі кубікамі.

    Растапіць масла ў невялікім сатэйніку на сярэднім агні. Як толькі пачне ўтварацца пена, дадаць парэзаныя кавалачкі садавіны і рыхтаваць хвілін 8, пакуль яны не пачнуць станавіцца мяккімі.

    Дадаць астатнія інгрэдыенты, акрамя солі і перцу, і тушыць хвілін 10 да гатовасці. Соус будзе мець бліскучую структуру.

    Паспрабаваць і пасаліць/паперчыць па густу. Выняць палачку карыцы. Падаваць цёплым.

    Можна захоўваць у халадзільніку тыдзень ці ў стэрылізаваных банках каля месяца.

    Падаваць да мяса, гародніннага супу ці падсмажанага хатняга хлеба з сырам Манчэго.

    Нататкі: * цім’ян можна і звычайны, але з цытрынавым духмяней

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (31.07.2014)
    Праглядаў: 209 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar