-500 г зялёных і чырвоных струкоў перцу,
-250 г памідораў,
-125 г цыбулі,
-250 г цукру,
-соль,
-парашок імбіра,
-кайенскі перац,
-салодкая папрыка,
- 8 зерняў перцу,
-125 мл чырвонага віннага воцату,
-1 пакуначак кансерванта.
Памідоры бланшаваць у кіпячай вадзе, абліць халоднай і зняць скурку. Струкі перцу разрэзаць напалову, выняць зерні і белыя перагародкі, памыць.
Цыбулю ачысціць. Усю гародніну здрабніць і разам з рэзкімі затаўкамі, цукрам, соллю і воцатам тушыць 45 хвілін.
Трошкі астудзіць і расцерці да стану пюрэ. Дадаць кансервант і перамяшаць.
Рэліш разліць у стэрыльныя слоікі, напоўніўшы да краёў, закатаць. Захоўваць у халадзільніку не больш 3 тыдняў.
Рэліш можна не здрабняць да пюрэ, а адразу дадаўшы кансервант, закатаць.
|