-вялікія зялёныя памідоры - 24 штукі
-чырвоны перац з насеннем, разрэзаны напалам - 3 штукі
-зялёны перац з насеннем, разрэзаны напалам - 3 штукі
-рэпчатая цыбуля - 12 штук
-насенне салеры - 3 ст. лыжкі
-насенне гарчыцы - 3 ст. лыжкі
-соль - 1 ст. лыжка
-белы цукар - 5 шклянак
-воцат сідру - 2 шклянкі
У кухонным камбайне буйна парэзаць памідоры, чырвоны перац, зялёны перац і цыбулю. Заслаць вялікі друшляк марляй, паставіць у ракавіну ці ў вялікую міску і выліць таматавую сумесь, даць сцячы 1 гадзіну.
У вялікім, не алюмініевым рондалі, злучыць таматавую сумесь, насенне салеры, гарчычнае зерне, соль, цукар і воцат.
Давесці да кіпення і варыць на слабым агні 5 хвілін, часта памешваючы. Прастэрылізуйце досыць слоікаў і вечкаў. Заліце гарачы рэліш у слоікі, накрыйце вечкам, закатайце.
У рондалі давесці да кіпення ваду, асцярожна апусціць слоікі ў ваду. Давесці ваду да поўнага кіпення, затым накрыць і кіпяціць 30 хвілін.
Дастаць слоікі з рондаля і паставіць на тканіну ці драўляную паверхню пакуль астынуць.
|