(для мясных і бульбяных салатаў)
-1 ст. лыжка воцату,
-1-2 ст. лыжкі цытрынавага соку,
-1-2 ст. лыжкі вады,
-1 крутое яйка,
-1 буйны струк сырога перцу,
-1 г. лыжка таматавага пюрэ (ці шашлычнага соусу),
-соль,
-чорны перац,
-цукар.
Дробна нарэзаны струк перцу расцерці драўлянай таўкушкай з соллю да атрымання пюрэ, якое змяшаць з дробна насечаным яйкам.
Узбіць масу з алеем і заправіць цытрынавым сокам, таматавым пюрэ, молатым чорным перцам і цукрам (па жаданню).
Загадзя прыгатаваную салату заліць марынадам за 30-45 хвілін да падачы на стол.
|