- часнык - 4 зубчыка
- яйка (жаўток) - 1 шт.
- алей - 1 шклянка
- чорны перац (молаты) - дробка
- цукар - дробка
- цытрынавы сок - 1-2 г..л.
Чатыры зубчыка часныку расцерці, дадаць да жаўтка і ўзбіць разам з ім пры даданні алею, - спачатку па кроплі, а потым маленькім струменьчыкам (1 шклянка).
Працягваць узбіваць пасля дадатку солі, цытрынавага соку (1-2 г. лыжкі), дробкі маладога чорнага перцу і дробкі цукру да атрымання кансістэнцыі вадкага маянэза (калі сумесь занадта густая, варта развесці яе 1-2 г. лыжкамі вады ці гародніннага адвара).
Марынад выкарыстоўваць з адварнымі карняплодамі, папярэдне адцэджанымі і нарэзанымі кубікамі.
|