-750 г сліў,
-250 г яблыкаў,
-250 г цыбулі,
-200 г разынак,
-125 г цукру,
-175 мл віннага воцату,
-соль,
-0,5 г. лыжкі молатага пімента,
-1 г. лыжка імбіра,
-на кончыку нажа кайенскага перцу.
Падрыхтаваць слоікі. Слівы вымыць, разрэзаць напалову, выняць костачкі. Яблыкі вымыць, ачысціць і разрэзаць на 4 часці, пры гэтым выразаць насенныя гнёзды. Слівы і яблыкі парэзаць на сярэднія кавалачкі. Цыбулю ачысціць і парэзаць на маленькія кавалачкі. Слівы, яблыкі і цыбулю пакласці ў эмаляваны таз. Дадаць да іх разынкі, цукар, воцат, 1 г. лыжку солі і рэзкія затаўкі і ўсё добра перамяшаць. Сумесь закіпяціць і на слабым агні варыць 1 гадзіну, да загусцення. Гарачы кетчуп разліць у слоікі і адразу ж закатаць.
|