-500 г цёмна чырвоных сліў,
-500 г светла чырвоных сліў,
-6 вялікіх зубка часныку,
- 6 свежых чырвоных струка перцу "Чылі", парэзаных на кавалачкі,
-75 мл вады,
-125 г тамарындзе ці 2 ст. лыжкі тамарындзе,
-750 мл воцату,
-400 г мяккага светла карычневага ці белага цукру,
-2 г. лыжкі солі,
-1 г. лыжка бутонаў гваздзікі,
-1 г. лыжка зерняў пімента,
-1 паламаная палачка карыцы,
-0,5 г. лыжкі чорнага крэйц куммеля (калайера).
Слівы парэзаць напалову і выняць костачкі. Костачкі разбіць і некалькі ядраў завязаць у марлю. Слівы і марлевы мяшочак пакласці ў рондаль, дадаць часнык, перац "Чылі" і ваду, закіпяціць. Памешваючы варыць 15-20 хвілін на ціхім агні, пакуль слівы стануць мяккімі. Тамарындзе заліць 125 мл гарачай вады і трымаць 20 хвілін да размякчэння. Затым працадзіць праз сіта і вялікае насенне выкінуць. Тамарындзе разам з воцатам, цукрам і соллю пакласці ў рондаль. Закіпяціць, дадаць у гароднінную масу і варыць, памешваючы, 25-30 хвілін, пакуль кетчуп не ператворыцца ў аднастайную і густую масу. Зняць з пліты, выняць марлевы мяшочак. Гваздзічку, пімент і карыцу размалоць на кавамолцы і разам з Крэй куммелем пакласці ў кетчуп, перамяшаць, разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.
|