Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    СЛІВОВЫ КЕТЧУП З ТАМАРЫНДЗЕ

    -500 г цёмна чырвоных сліў,

    -500 г светла чырвоных сліў,

    -6 вялікіх зубка часныку,

    - 6 свежых чырвоных струка перцу "Чылі", парэзаных на кавалачкі,

    -75 мл вады,

    -125 г тамарындзе ці 2 ст. лыжкі тамарындзе,

    -750 мл воцату,

    -400 г мяккага светла карычневага ці белага цукру,

    -2 г. лыжкі солі,

    -1 г. лыжка бутонаў гваздзікі,

    -1 г. лыжка зерняў пімента,

    -1 паламаная палачка карыцы,

    -0,5 г. лыжкі чорнага крэйц куммеля (калайера).

     

    Слівы парэзаць напалову і выняць костачкі. Костачкі разбіць і некалькі ядраў завязаць у марлю. Слівы і марлевы мяшочак пакласці ў рондаль, дадаць часнык, перац "Чылі" і ваду, закіпяціць. Памешваючы варыць 15-20 хвілін на ціхім агні, пакуль слівы стануць мяккімі. Тамарындзе заліць 125 мл гарачай вады і трымаць 20 хвілін да размякчэння. Затым працадзіць праз сіта і вялікае насенне выкінуць. Тамарындзе разам з воцатам, цукрам і соллю пакласці ў рондаль. Закіпяціць, дадаць у гароднінную масу і варыць, памешваючы, 25-30 хвілін, пакуль кетчуп не ператворыцца ў аднастайную і густую масу. Зняць з пліты, выняць марлевы мяшочак. Гваздзічку, пімент і карыцу размалоць на кавамолцы і разам з Крэй куммелем пакласці ў кетчуп, перамяшаць, разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (11.07.2014)
    Праглядаў: 194 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar