-соевы соус (пажадана, з паніжаным утрыманнем солі) - 0,5 шкл.
-часнык (прапусціць праз прэс) - 2 зуб.
-вада (халодная, ці ледзь больш, калі вы жадаеце, каб соус быў меней салёным) - 0,33 стак.
-таматавая паста - 1 ст. л.
-кетчуп - 3 ст. л.
-перац чылі - 0,5 г. л.
-алей аліўкавы - 4 ст. л.
-гарэлка (ці спірт) - 4 ст. л.
-мёд - 1 ст. л.
1. Пакласці ўсе інгрэдыенты соусу ў слоік (1 літр) ці бутэльку, зачыніць шчыльна.
2. Страсянуць некалькі разоў да атрымання аднастайнай кансістэнцыі.
3. Заліць марынадам мяса падчас падрыхтоўкі ежы на грылі, рашотцы, ражне (ці патэльні ў духоўцы). Не саліць мяса! Соус даволі салёны, паколькі ён утрымоўвае соевы соус.
Як варыянт - замачыць шашлык у марынадзе на паўгадзіну, падаваць марынад як соус да ўжо гатовых страў, змазваць пэндзлем прыгатаванае на рашотцы мяса, перагортваць некалькі разоў яго пры падрыхтоўцы і зноў змочваць.
Таксама соус можна загусціць кукурузным крухмалам - дадаць у халодны соус 1 ст.л. крухмалу і, памешваючы, награваць да патрэбнай ступені загусцення (па прынцыпу варкі кіселя).
|