Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    СОУС-МАРЫНАД ДЛЯ ГРЫЛЮ

    -соевы соус (пажадана, з паніжаным утрыманнем солі) - 0,5 шкл.

    -часнык (прапусціць праз прэс) - 2 зуб.

    -вада (халодная, ці ледзь больш, калі вы жадаеце, каб соус быў меней салёным) - 0,33 стак.

    -таматавая паста - 1 ст. л.

    -кетчуп - 3 ст. л.

    -перац чылі - 0,5 г. л.

    -алей аліўкавы - 4 ст. л.

    -гарэлка (ці спірт) - 4 ст. л.

    -мёд - 1 ст. л.

     

    1. Пакласці ўсе інгрэдыенты соусу ў слоік (1 літр) ці бутэльку, зачыніць шчыльна.

    2. Страсянуць некалькі разоў да атрымання аднастайнай кансістэнцыі.

    3. Заліць марынадам мяса падчас падрыхтоўкі ежы на грылі, рашотцы, ражне (ці патэльні ў духоўцы). Не саліць мяса! Соус даволі салёны, паколькі ён утрымоўвае соевы соус.

    Як варыянт - замачыць шашлык у марынадзе на паўгадзіну, падаваць марынад як соус да ўжо гатовых страў, змазваць пэндзлем прыгатаванае на рашотцы мяса, перагортваць некалькі разоў яго пры падрыхтоўцы і зноў змочваць.

    Таксама соус можна загусціць кукурузным крухмалам - дадаць у халодны соус 1 ст.л. крухмалу і, памешваючы, награваць да патрэбнай ступені загусцення (па прынцыпу варкі кіселя).

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (31.07.2014)
    Праглядаў: 217 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar