(пры іх падрыхтоўцы)
На 1 кг чыстага мяса:
-1 пучок пятрушкі,
-некалькі лісцікаў салеры,
-10 гарошын духмянага перцу,
-10 гарошын чорнага перцу,
-1 г. лыжка салодкага чырвонага перцу,
-1-1,5 г. лыжкі солі,
-1 дробка кмена,
-цёртая цытрынавая цэдра (з 1 цытрыны),
-1/2 г. лыжкі молатай гваздзікі,
-1/2 г. лыжкі молатай карыцы.
Здрабніць у ступцы сухія заправы, а ліставыя дробна пасекчы і змяшаць з астатнімі.
Атрыманай сумессю нацерці адбітае мяса, якое вытрымаць на холадзе (у халадзільніку) не меней сутак.
Па заканчэнні неабходнага тэрміна мяса варта марынаваць у вадкім марынадзе і ўжо затым ужываць па прызначэнні.
|