-6 маленькіх спелых памідораў,
-1 шт. свежага імбіра,
-100 г разынак,
- 5 ст. лыжак цукру,
-0,5 г. лыжкі куркумы,
-соль,
-1 г. лыжка індыйскай сумесі з 5 рэзкіх затавак,
-2 г. лыжкі тлушчу з маслам,
-1 г. лыжка насення фенхеля,
-1 г. лыжка насення кмена,
- сок 0,5 цытрыны.
Падрыхтаваць слоікі. Памідоры вымыць і разрэзаць на 4 ці 8 частак, выразаць месца пладаножак. Імбір ачысціць і нацерці. Разынкі вымыць і абсушыць. Памідоры, імбір, разынкі і цукар пакласці ў рондаль і на слабым агні кіпяціць 10 хвілін, да размякчэння памідораў. Дадаць куркуму і соль і ўсё яшчэ 5 хвілін варыць. Сумесь з 5 рэзкіх затавак пакласці ў растопленую сумесь тлушчу і масла, на сярэднім агні трохі падсмажыць і ўліць у памідоры. Добра перамяшаць. Насенне фенхеля і кмена падсмажыць на сярэднім агні на патэльні, увесь час памешваючы. Астудзіць і расцерці ў ступцы. Сумесь пакласці ў кетчуп і добра перамяшаць. Дадаць цытрынавы сок, зноў перамяшаць. Кетчуп зняць з пліты, разліць у слоікі і закатаць.
|