-500 г таматаў,
-1 цыбуліна цыбулі-шалота,
-1 зубок часныку,
- 2 ст. л. аліўкавага алею,
-0,5 г. л. молатага вострага перцу "Чылі",
-0,5 г. л. цукру,
-2 ст. л. зеляні каляндры,
-соль,
-перац.
Таматы крыж-накрыж надрэзаць, пакласці ў кіпячую ваду, выняць, абліць халоднай вадой і ачысціць ад скуркі. Затым таматы разрэзаць напалову, выняць насенне, а мякаць парэзаць на кавалачкі.
Цыбулю і часнык ачысціць і пасекчы. Алей разагрэць у рондалі, пакласці кавалачкі цыбулі і часныку і патушыць 2 хвіліны.
Дадаць перац і яшчэ патушыць 5-7 хвілін. Затым перамяшаць кавалачкі таматаў з цукрам, пакласці да гародніны і яшчэ пагатаваць 2 хвіліны.
Зняць з пліты, астудзіць. Зеляніну каляндры памыць, абсушыць, парэзаць, пакласці ў рэліш і перамяшаць, пасаліць, паперчыць.
Для працяглага захоўвання пафасаваць у слоікі, пастэрызаваць і закатаць.
|