Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ВІННЫ ВОЦАТ У ХАТНІХ УМОВАХ

    -віно сухое - 0,7 л

    - воцат вінны - 50-100 мл

    -дубовая драўніна (трэска)

     

    Рэцэпт гэты адзін з самых вядомых і найлепшых выкарыстоўваемых у Партугаліі. Вінны воцат выкарыстоўваецца ў нацыянальнай кухні з даўніх часоў, яго вытворчасць - глыбокая традыцыя.

    Вінны воцат існуе 2 відаў: чырвоны і белы. Колер воцату залежыць ад абранага віна.

    Для чырвонага воцату лепш падыходзяць віна гатунку кабернэ (cabernet). У нас добрым воцатам лічыцца воцат каля 8 % кіслотнасці.

    Звычайны воцат утрымоўвае каля 6 %.

    Для вытворчасці якаснага воцату трэба:

    1 ) Добрая закваска (невялікая пачатковая колькасць воцату). Закваску можна атрымаць наступным шляхам: са спелага вінаграда (вінных гатункаў) выціснуць сок.

    Пакінуць брадзіць у цёплым памяшканні да атрымання віннага воцату. Шчыльна не зашпунтоўваць, павінен існаваць адток ўтварыўшагася вуглякіслага газу.

    Першай стадыяй закісання будзе віно, затым калі не панізіць тэмпературу і не спыніць закісанне атрымліваем вінны воцат выкарыстоўваны ў далейшым у якасці закваскі.

    2 ) У дубовую бочку наліваюць абранае віно, таннае, але не дрэннае! Дадаюць трохі закваскі для пачатку працэсу закісання. (Замест выкарыстання дубовай бочкі ў бутэльку можна дадаць невялікі кавалачак дубовай драўніны).

    Часам дадаюць расшчэпленую палачку карыцы. Важна выкарыстоўваць толькі шкляную тару! Пакінуць так на 1 месяц пры пакаёвай тэмпературы.

    3 ) Па заканчэнні месяца воцат гатовы да выкарыстання. Выкарыстоўваны воцат з бутэлькі кожны раз папаўняецца віном. Такім чынам бутэлька заўсёды будзе поўная воцату.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (20.07.2014)
    Праглядаў: 204 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar