-яблычная скурка - па густу
-скурка грушавая - па густу
-цукар - па густу
Для зброджвання ў дамашні воцат можа спатрэбіцца лупіна яблыкаў і груш, нізкаякасная суцэльная садавіна, якія непрыдатная для кансервавання і марынавання.
Лупіну з папярэдне вымытых яблыкаў і дробна нарэзаную садавіну перакладаем у слоік ёмістасцю 0,75 л і заліваем цёплай вадой з цукрам (30 г цукру на 1 л вады) так, каб садавіна была цалкам пакрыта вадой.
Слоік абвязваем чыстым кавалкам палатна ці падвойнай марляй і пакідаем у цёплым месцы.
Пасля таго, як воцат закісне, працэджваем яго праз падвойную марлю, разліваем па бутэльках і зашпунтоўваем. Захоўваем ў склепе.
|