-кроп - 6 галінак
-яблычны воцат - 1 шклянка
-чорны перац гарошкам - 1 г. л.
1. Кроп памыць і прасушыць.
2. У невялікім рондальчыку на сярэднім агні давесці да кіпення воцат. Паменшыць агонь да мінімальнага і кіпяціць на працягу 2 хвілін. Дадаць у воцат кроп і перац, прыбраць з пліты, даць пастаяць пакуль астыне да цёплага стану.
3. Пераліць воцат у чысты шкляны посуд. Захоўваць у цёмным месцы да патрэбнай ступені канцэнтрацыі. У ім можна замарынаваць мяса, рыбу і гародніну. Таксама можна апырскваць гэтым рэзкім воцатам гароднінныя салаты.
|