-500 г чырвонай парэчкі
-20 г вішнёвага ліста
-200 г цукровага пяску
-2 л вады
Ягады прамыць, скласці ў міску і стаўчы песцікам, а затым скласці масу ў стэрыльны 3-х літровы слоік, чаргуючы з вішнёвым лістом.
У астуджанай, кіпячонай вадзе, растварыць цукар і заліць парэчкавую масу. Размяшаць і накрыць марляй.
Змешваць варта першыя 7 дзён. Воцат будзе брадзіць 2 месяцы, затым ён працэджваецца і адпраўляецца на пасіўнае закісанне да поўнай празрыстасці.
Зняць з асадка ў чыстую ёмістасць, захоўваць ягадныя уксусы можна больш 8 гадоў, у цёмным месцы пры пакаёвай тэмпературы.
|