-3-4 суквецці бузіны,
-250 мл віннага воцату,
-250 мл яблычнага воцату.
Бяром суквецці бузіны,прамываем пад бруёй цёплай вады, кветачкі не абрываем ,а цэлымі закладваем у бутэлечкі ці слоічкі.
Змешваем вінны і яблычны уксусы, і заліваем слоічкі і бутэлечкі да верху. Калі робіце некалькі бутэлечак, то ў кожную бутэлечку па 3-4 суквецці бузіны.
Можна таксама выкарыстоўваць сушаныя суквецці бузіны, таму што воцат трымаецца 6 месяцаў, на гады не варта запасацца, лепш зрабіць свежанькі.
Пакінуць воцат настаівацца 4 тыдні ў цёмным месцы. Захоўваецца такі цуд вышэй 6 месяцаў.
Такі воцат вельмі смачны да салатаў, да рыбы, морапрадуктаў, асабліва смачная салата са свежых шампіньёнаў.
|