Напоўніце бутэльку 3 шклянкамі белага віннага воцату і запоўніце яе да канца вішнямі з костачкамі. Прыгатаваць араматызаваны воцат можна двума асноўнымі спосабамі: халодным і гарачым.
Варыянт 1
Халодны спосаб вельмі просты ў выкананні. Змясціце ўсе інгрэдыенты ў слоік ці бутэльку, заліце воцатам. Пастаўце бутэльку ў цёплае цёмнае месца і пакіньце на тры тыдні. Да гэтага часу воцат будзе гатовы.
Варыянт 2
Гарачы спосаб больш складаны, але ў выніку сумесь "спее" хутчэй і атрымліваецца больш устойлівы густ. Адмерайце заправы ў дакладных колькасцях, змяшайце іх у літровай ёмістасці.
Падагрэйце воцат у іншым рондалі з нержавелай сталі, давядзіце да кіпення і зачыніце ёмістасць падвойнай марляй. Вадкасць павінна настойвацца два тыдні.
Пасля гэтага, калі на марлю асеў пыл, страсяніце яе. Зноў завяжыце марлю і пераліце воцат у бутэльку.
|