-2 чырвоных вострых струка перцу "Чылі",
-1 зялёны струк салодкага перцу,
-175 г зерняў кукурузы,
-2 ст. лыжкі цукру,
-0,5 г. лыжкі солі,
-0,5 г. лыжкі парашка гарчыцы,
-450 мл белага віннага воцату.
Зерне кукурузы павінны быць свежым ці замарожаным. Зерне кукурузы ў слоіках не падыходзяць. Востры і салодкі перац вымыць, выняць зерні, хораша парэзаць і пакласці ў рондаль.
Дадаць зерні кукурузы. У пасудзіне міксерам перамяшаць цукар, соль і парашок гарчыцы, дадаць воцат і яшчэ раз перамяшаць. Затым сумесь дадаць да сумесі перцу і зноў перамяшаць.
Усё закіпяціць, памешваючы, на сярэднім агні і, не накрываючы, варыць 15 хвілін, датуль, пакуль кукуруза стане мяккай.
Рэліш астудзіць, пафасаваць у слоікі і захоўваць у халадзільніку не больш за 5 дзён. Але можна гарачым разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі і закатаць.
|